52. ФЕСТИВАЛ ПРВА ХАРМОНИКА

52. ФЕСТИВАЛ ПРВА ХАРМОНИКА

Први пут након више од пола века постојања, финале Међународног фестивала „Прва хармоника Сокобања“ трајало је три дана. Чувени балкански фестивал хармонике одржао се у центру Сокобање, на главном тргу, испред Милошевог конака од 15. до 17. августа. За престижну титулу Прва хармоника Сокобања, такмичари су се стручним жиријем надметали у шест категорија у конгресној Сали хотела „Моравица“ у суботу 16. и недељу 17. августа од 10:00 сати.


Фестивал је у петак, 15. августа, на централном тргу од 20:00 сати, отворио прошлогодишњи победник, Александар Живановић из Сланаца код Београда, подизањем заставе фестивала. У ревијалном делу, поред хармоникаша наступила су десет фолклорних друштава из целе Србије, који су извели сплетове и приказали народну ношњу и обичаје из целе земље. У суботу 16. августа, од 20:00 сати наступили су победници из млађих категорија – петлићи, пионири и старији пионири, након чега је одржан концерт фолк диве Весне Змијанац.
Завршница фестивала одржана је у недељу 17. августа, када су пред публиком наступили најбољи хармоникаши из старијих категорија: млађи јуниори, јуниори и сениори и свеукупни победник Фестивала. Овогодишњи победник у категорији сениора је Владимир Марковић из Ниша. Организатор је свеукупном победнику уручио вредну награду - хармонику дугметару. Након проглашења победника одржан је концерт популарне фолк певачице Раде Манојловић. Финално вече је пратило око десет хиљада посетилаца.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све неопходне информације (означене звездицом *). ХТМЛ код није дозвољен.

ЗЕЛЕНО СРЦЕ СРБИЈЕ
ТУРИС.ОРГ.СОКО.
АКВА ПАРК ПОДИНА
ОПШТИНА СОКОБАЊА
КЦ СОКОБАЊА

  • Културни центар Сокобања
  • prvaharmonika@kcsokobanja.rs
  • +381 66 83 11 827
  • +381 66 83 11 825
  • Војислава Илића 2