ФИНАЛЕ 58. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА "ПРВА ХАРМОНИKА СРБИЈЕ - СОKОБАЊА 2021."

ФИНАЛЕ 58. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА "ПРВА ХАРМОНИKА СРБИЈЕ - СОKОБАЊА 2021."

Финале 58. Међународног фестивала "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021.", одржаће се у Сокобањи 12., 13. и 14. августа 2021. године. Првог дана Фестивала, у чретвртак 12. 08. 2021. планиран је програм свечаног отварања, који ће се одржати на Спортским теренима "Подина" у Сокобањи. Фестивал ће отворити Борис Милић из Грделице, Прва хармоника Србије 2019., победник 57. Фестивала. Након наступа прве хармонике, у ревијалном делу концерт ће одржати Светлана Цеца Ражнатовић.
Другог дана Фестивала, у петак, 13. 08. 2021. такмичиће се млађе категорије хармоникаша (петлићи, пионири, старији пионири и млађи јуниори), који су пласман остварили на неком од четири предквалификациона такмичења, у Бечу, Лесковцу, Сибници или Сокобањи. Такмичарски део одржаће се у конгресној сали хотела "Моравица" у Сокобањи. Првопласирани из ове групе такмичара, наступиће на ревијалној вечери истог датума, која ће се одржати на Великој сцени МФK "Врело" у Сокобањи од 20. сати. Исте вечери концерт ће одржати група "Легенде".
Трећег дана Фестивала, 14. августа, у хотелу "Моравица" такмичиће се старије категорије хармоникаша, јуниори, сениори и дуети. Увече на Великој сцени, пред публиком ће наступити првопласирани из ових категорија и бити проглашена "ПРВА ХАРМОНИKА СРБИЈЕ" 2021! У ревијалном делу, наступиће Снежана Ђуришић и Мерима Његомир.
ВАЖНО: Такмичење хармоникаша, оба такмичарска дана (13. и 14. августа) почиње тачно у 10:00 сати. Посебно је важно да такмичари на место одржавања такмичења (хотел Моравица у Сокобањи) дођу до 09:00 сати, како би се благовремено пријавили и припремили за наступ.

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ
ПРЕДКВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА 58. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ „ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ – СОКОБАЊА 2021

ПРЕДКВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА 58. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ „ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ – СОКОБАЊА 2021

 

У складу са Пропозицијама фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2021“ такмичење ће се одвијати у две етапе: предквалификациона такмичења, у местима које одреди Фестивалски одбор, и финале у Сокобањи, које обухвата такмичарски део и јавну приредбу – ревијални део. Предквалификациона такмичења за фестивал „Прва хармоника Србије – Сокобања 2021“ одржаће се у следећим местима:

 1. Предквалификације Беч, Аустрија - Музичка школа Љубомира Радосављевића - суорганизатор;
 2. Предквалификације Лесковац, Туристичка организација града Лесковца – суорганизатор;
 3. Предквалификације Жабари, село Сибница, "Скуп хармоникаша Србије", Центар за културу општине Жабари – суорганизатор;
 4. Предквалификације Сокобања, Туристичка организација Сокобања - организатор.

Предквалификације у Бечу ће се одржати 20. јуна 2021. године, више информација у вези пријаве и учешћа на имејл адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Предквалификације у Жабарима, село Сибница одржаће се 26. и 27. јуна 2021. године. 26. јуна наступају млађе категорије: петлићи, пионири и старији пионири, а 27. јуна млађи јуниори, јуниори, сениори и дуети.  Детаљније информације у вези пријаве и учешћа могу се добити на имејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Предквалификације у Лесковцу ће се одржати 29. јуна 2021. године у просторијама Туристичке организације Лесковац, на адреси Масариков трг бб, Лесковац, више информација у вези пријаве и учешћа на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  и путем телефона на бројеве 016/233 360 и 064/89 40 262.

Туристичка организација Сокобања, организоваће предквалификације у Сокобањи за 58. Међународни фестивал „Прва хармоника Србије, Сокобања – 2021“, у суботу,  03. јула, у МФК Летња позорница "Врело". Пријава се може послати путем имејла на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., или се потенцијални такмичари могу директно пријавити путем веб сајта: www.prvaharmonika.rs, кликом на дугме ПРИЈАВА, уз попуну обавезних података, или се пријава може послати поштом на адресу: Туристичка организација Сокобања, Ул. Трг Ослобођења бр. 2, 18230 Сокобања. Додатне информације могу се добити путем телефона на број: +381 18 833 988. Такмичари се могу пријавити и на дан одржавања предквалификација у Сокобањи, сат времена пре почетка оцењивања, које почиње у 10:00 сати. Пропозиције Фестивала и пријава за учешће се могу преузети испод текста.

 

Пропозиције фестивала

Пријава за учешће

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ

Обавештење о одлагању 58. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије, Сокобања 2020“ за 2021. годину

Управни одбор Туристичке организације Сокобања је на 36. седници, одржаној дана 11.06.2020. године, донео одлуку о одлагању 58. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије, Сокобања 2020“. Планом и програмом Туристичке организације Сокобања за 2020. годину планирана је организација 58. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије, Сокобања 2020“ за 14. и 15. август 2020. године. Од проглашења епидемије корона вируса (SARS-CoV-2) и увођења ванредног стања у Републици Србији 15.03.2020. године, у потпуности су заустављене све активности на организацији и промоцији фестивала. Због наведених разлога није било могуће одржати предквалификације за фестивал „Прва хармоника Србије, Сокобања 2020“, нити у градовима у Србији, нити у иностранству. Након датума укидања ванредног стања и релаксирања мера, преостало је недовољно времена за одржавање предквалификација и припрему такмичара за фестивал, у складу са Пропозицијама. Тренутно на територији Србије и даље постоји ризик од ширења заразне болести COVID-19, нарочито приликом одржавања већих скупова и манифестација са више хиљада посетилаца. Актуелним мерама Владе Републике Србије, препоручено је држање дистанце међу људима oд 1,5 m, што би подразумевало ограничење и броја посетилаца ревијалног дела манифестације од максимално 500 лица на Великој сцени МФК „Врело“, тако да је Управни одбор ТОСБ Сокобања, узимајући у обзир наведене чињенице, донео одлуку да се фестивал одложи за наредну годину.

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ
Одржано финале 57. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2019“

Одржано финале 57. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2019“

У петак и суботу, 09. и 10. августа одржано је финално такмичење 57. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2019“. У конгресној сали хотела „Моравица“ жири у саставу: Милош – Миша Мијатовић, Синиша Вићентијевић и Иван Најдић преслушавао је и оцењивао такмичаре, и то 09. августа млађе категорије: петлиће, пионире, старије пионире и млађе јуниоре, а 10. августа  јуниоре, сениоре и дует такмичара до 15 година. Ревијални део је одржан 09. и 10. августа на Централном градском тргу од 20:00 часова. Фестивал је свечано отворио такмичар из категорије петлића Давид Чолић, подизањем заставе Фестивала, а након тога проглашени су победници у млађим категоријама, који су се након тога представили публици свирајући по једну нумеру по свом избору. Након наступа првопласираних такмичара концерт је одржао Дејан Петровић са својим оркестром „Big Band“. Друге финалне вечери наступили су такмичари из категорије јуниора, сениора и дуета након чега су проглашени победници и додељене награде и признања. Свеукупни победник 57. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије - Сокобања 2019“ је Борис Милић из Грделице, који је освојио главну награду – хармонику марке Diwall. Након уручења главне награде и наступа свеукупног победника, концерт је одржао легендарни певач Мирослав Илић пред више хиљада посетилаца.


Списак награђених по категоријама:
У категорији ПЕТЛИЋИ:

 1. место – Јован Станојевић, Беч,
 2. место – Давид Чолић, Шабац,
 3. место -  Лазар Чутовић, Горњи Милановац.

У категорији ПИОНИРИ:

 1. место – Милан Пајић, Жабари,
 2. место – Никола Симић, Параћин,
 3. место – Милош Балчин, Земун.

У категорији СТАРИЈИ ПИОНИРИ:

 1. место – Лазар Станојевић, Падинска Скела,
 2. место – Ђорђе Кристивојевић, Седларе,
 3. место – Андрија Живановић, Јевремовац.

У категорији МЛАЂИ ЈУНИОРИ:

 1. место – Јован Пајовић, Чачак,
 2. место – Дејан Савић, Беч,
 3. место – Жељко Јевремовић, Драгошевац.

У категорији ЈУНИОРИ:

 1. место – Немања Ђаковић, Брчко, Република Српска
 2. место – Никола Станојевић, Грделица,
 3. место -  Димитрије Цветковић, Младеновац.

У категорији СЕНИОРИ:

 1. место – Борис Милић, Грделица,
 2. место – Петар Марковић, Пуковац,
 3. место – Ранко Стојменовић, Брчко.

У категорији ДУЕТ ДО 15 ГОДИНА

место – Филип Цветковић из Лесковца и Андрија Младеновић из Сурдулице.

Оценске листе могу се погледати на следећем линку: http://www.tosokobanja.rs/sites/default/files/dokumenta/vesti/odrzano-finale-57-medjunarodnog-festivala-prva-harmonika-srbije-sokobanja-2019/ocenskeliste.pdf

 

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ

ЗЕЛЕНО СРЦЕ СРБИЈЕ
ТУРИС.ОРГ.СОКО.
АКВА ПАРК ПОДИНА
СОКОБАЊАЊЕ
ОПШТИНА СОКОБАЊА

 • Туристичка организација Сокобања
 • office@tosokobanja.rs
 • +381 18 833 988
 • +381 18 830 271
 • Трг Ослобођења 2