Победници 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018“

Победници 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018“

У петак и суботу, 10. и 11. августа одржано је финално такмичење 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018“. У конгресној сали хотела „Моравица“ жири у саставу: Владимир Пановић, Јовица Радосављевић, Слободан Продановић, Александар Ковачевић и Војкан Никодијевић преслушавао је и оцењивао такмичаре, и то 10. августа млађе категорије: петлиће, пионире, старије пионире и млађе јуниоре, а 11. августа  јуниоре, сениоре, дует такмичара до 15 година и дует такмичара преко 15 година. Ревијални део је одржан 09, 10. и 11. августа на централном градском тргу од 20:00 часова. Фестивал је свечано отворио такмичар из категорије петлића Немања Јовановић, који је наступио у пратњи Народног оркестра из Ниша, а након тога је одржан концерт групе "Легенде". Друге вечери проглашени су победници у млађим категоријама, који су наступали у пратњи Народног оркестра Владе Пановића. Између наступа првопласираних такмичара и након тога наступили су извођачи изворне музике Весна Динић, Биљана Петковић, Алекса Недељковић и Зорана Иђушки, у пратњи Народног оркестра Владе Пановића, и хор Гледанице. Треће и завршне вечери након проглашења победника и додела награда и признања наступили су такмичари из категорије јуниора, сениора и дуета. Свеукупни победник 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије - Сокобања 2018“ је Давид Николић пореклом из Пожаревца, који је освојио главну награду – хармонику марке Diwall. У току вечери, наступале су легенде народне музике Мерима Његомир, Радиша Урошевић, Маринко Роквић и Драгица Радосављевић Цакана, као и хор "Гледанице". Поред великог броја бањских гостију и мештана, финално вече Фестивала могли су да прате, уживо у директном преносу, и гледаоци трећег канала РТС-а (РТС Дигитал).
Оценске листе по категоријама могу се погледати на следећем линку: http://www.tosokobanja.rs/sites/default/files/dokumenta/vesti/pobednici-56-medjunarodnog-festivala-prva-harmonika-srbije-sokobanja-2018/ocenskelistepokategorijama.pdf
 
Списак награђених по категоријама:

ПЕТЛИЋИ
1.Радиша Благојевић, Бијељина
2.Јован Станојевић, Беч
3.Немања Јовановић, Винча

ПИОНИРИ
1.Лазар Станојевић, Београд
2.Андрија Младеновић, Сурдулица
3.Миодраг Станковић, Беч

СТАРИЈИ ПИОНИРИ
1.Огњен Дамњановић, Београд
2.Сава Здравковић, Косовска Грачаница
3.Димитрије Живић, Лапље Село

МЛАЂИ ЈУНИОРИ
1.Лука Трифуновић, Смедерево
2.Јован Пајовић, Чачак
3.Филип Перић, Пожаревац

ЈУНИОРИ
1.Петар Марковић, Пуковац
2.Данило Јовановић, Дероње
3.Никола Станојевић, Грделица

СЕНИОРИ
1.Давид Николић, Беч
2.Владимир Тодоровић, Беч
3.Ђорђе Давидовић, Ниш

ДУЕТ ДО 15 ГОДИНА

1.Андрија Младеновић, Сурдулица и Филип Цветковић, Лесковац

2.Валентино Маринковић, Беч и Марио Ђорђевић, Беч

ДУЕТ ПРЕКО 15 ГОДИНА

1.Петар Марковић, Пуковац и Илија Панајотовић, Ниш

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ
Финале 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018“

Финале 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018“

Финале 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије– Сокобања 2018“, једног од најстаријих и најпознатијих музичких фестивала у Србији, одржаће се од 09. до 11. августа 2018. године, у Сокобањи. Такмичарски део одржаће се у хотелу „Моравица“, 10. и 11. августа од 10:00 сати. 10. августа такмичиће се млађе категорије: петлићи, пионири, старији пионири, млађи јуниори, дует такмичара млађих од 15 година, а 11. августа јуниори, сениори и дует такмичара старијих од 15 година. Такмичари који су се пласирали у финале фестивала могу се пријавити директно на сајту www.sokobanja.rs попуњавањем пријавног формулара, путем електронске поште на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., путем поште на адресу: Туристичка организација Сокобања, Трг Ослобођења бр. 2, 18230 Сокобања или на лицу места пре самог почетка такмичења у хотелу "Моравица".

Ревијални део Фестивала одржаће се 09, 10. и 11. августа на Централном градском тргу. Првог дана Фестивала наступиће прошлогодишњи свеукупни победник фестивала Душан Комненовић у пратњи Народног оркестра Ниш, који ће уједно и отворити Фестивал, а након њега наступиће група „Легенде“. Другог дана наступиће такмичари млађих категорија, након чега следи проглашење победника и додела награда, а затим наступају извођачи изворне музике Биљана Петковић, Алекса Недељковић, Зорана Иђушки и Весна Динић, у пратњи Народног оркестра под управом Владе Пановића, и хор "Гледанице". Задње вечери фестивала наступиће такмичари из старијих категорија, након чега следи проглашење свеукупног победника фестивала и уручење главне награде, инструмента – хармонике. Након проглашења победника биће одржан заједнички концерт Мериме Његомир, Маринка Роквића, Радише Урошевића и Драгице Радосављевић Цакане, а финално вече преносиће уживо Радио телевизија Србије.

 
ПРОЧИТАЈ ВИШЕ
ПОСЛЕДЊЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ У СОКОБАЊИ ЗА ФИНАЛЕ 56. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА –  ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ, СОКОБАЊА 2018.

ПОСЛЕДЊЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ У СОКОБАЊИ ЗА ФИНАЛЕ 56. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА – ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ, СОКОБАЊА 2018.

Из разлога великог интересовања учесника који нису били у прилици из оправданих разлога да учествују на квалификационим такмичењима у Бечу, Лесковцу и Иванову, Туристичка организација Сокобања, организоваће квалификације за финале 56. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије,  Сокобања– 2018“, у понедељак,  16. јула у Сокобањи. Пријаве се могу преузети испод текста у пдф формату, послати путем имејла, на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., или директно пријавити на линку:  http://www.prvaharmonika.rs, кликом на дугме ПРИЈАВА, уз попуну обавезних података, или путем поште на адресу: Туристичка организација Сокобања, Ул. Трг Ослобођења, бр. 2 18230 Сокобања. Додатне информације могу се добити путем телефона на број: +381 18 833 988.  Такмичари се могу пријавити и на дан квалификација, непосредно пре почетка оцењивања, којe је заказанo за 11 сати. Пропозиције Фестивала могу се преузети на www.prvaharmonika.rs.

http://prvaharmonika.rs/images/Prijava2018.pdf

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ
ПРЕДКВАЛИФИКАЦИЈЕ У ИВАНОВУ ЗА 56. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ – СОКОБАЊА 2018.

ПРЕДКВАЛИФИКАЦИЈЕ У ИВАНОВУ ЗА 56. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ – СОКОБАЊА 2018.

24. и 25. јуна 2018. године одржаће се II Међународни фестивал хармонике ’’Златна дирка“ – Прва хармоника Војводине. Фестивал је међународног карактера, јер такмичари и учесници долазе из земаља читавог региона, али и Европе. Поред тога што на фестивалу нема котизације за такмичаре, сви победници имају директан пласман у финале Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2018“, који је највећи фестивал хармонике на Балкану. Сви заинтересовани такмичари могу се пријавити путем е-маил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Све информације у вези пријаве и учешћа су доступне на сајту http://www.prvaharmonikavojvodine.com или путем телефона на број +381 (0)60 632 46 90. Пријава и Пропозиције фестивала могу се преузети на следећим линковима:

http://www.prvaharmonika.rs/images/Propozicije2018.pdf

http://prvaharmonikavojvodine.com/media/pdf/Prijavni_list_2018.pdf 

ПРОЧИТАЈ ВИШЕ

ЗЕЛЕНО СРЦЕ СРБИЈЕ
ТУРИС.ОРГ.СОКО.
АКВА ПАРК ПОДИНА
СОКОБАЊАЊЕ
ОПШТИНА СОКОБАЊА

  • Туристичка организација Сокобања
  • office@tosokobanja.rs
  • +381 18 833 988
  • +381 18 830 271
  • Трг Ослобођења 2